2013. január 28., hétfő

6. Bejegyzés: A spiritualitás mint placebó és, mint valódi segédeszköz.

Üdvözöllek kedves olvasó!

Ebben a bejegyzésben arról lesz szó, hogy a spiritualitás, hogyan működik, mint placebó és mint valódi segédeszköz, ami csak az mutatja meg neked, hogy hogyan teremtsd a saját életed felelősségteljesen.

Itt a mi jelenleg kis folyamatosan változó világunkban sok dolgot nagyon sokan úgy gondolnak, hogy nincsen rá lehetőség hatással lenni. Pedig ez közel sem igaz. Hiszen mi magunk hozzuk létre a mi világunkat. Természetesen mindenki egyéni formában teszi meg ezt. Valaki mond egy szót, tesz egy dolgot és gondol egy dolgot. Ezzel épül tovább az a világ, amiben élünk. E dolgok segítségével lassan megváltoztatjuk. Persze ez csak rajtunk múlik, hogy pozitívan vagy pedig negatívan állunk-e ehhez a dologhoz. Ebből is következik aztán a felelősség.

Ezért is van az, hogy a mi galaktikus testvéreink is segíteni próbálnak a lehetőségeik szerint abban, hogy megértsük és aztán tudatosítsuk önmagukban, hogy a világot nekünk kell a saját belső hibáink és rossz szokásaink megváltoztatásával megváltoztatni. Ezért is van meg itt mindennek a maga törvény szerűsége.

Ez esetben az a törvényszerűség, hogy a világot csak is mi alkotjuk és ezt természetesen egyszerre tudatosan és tudatlanul is csináljuk. Legyen ez a teremtés, akár pozitív, akár negatív. Ez teremtés. Az univerzum nem nézi azt, hogy miket gondolsz éppen. Azt hozza létre, aminek energiát adsz. Ezt most jelenesetben nem lehet csak egyetlen dologra lekorlátozni, hogy mit lehetne ebben megvizsgálni, hogy melyik tényező vagy tényezők tesznek egy teremtést pozitívvá vagy negatívvá. Csak a kigondolóján múlik, hogy hogyan lehet valamit használni.

Ezért is fontos megérteni minél több embernek, hogy azok a dolgok, amiket kigondolunk hatalmas hatással van nemcsak mi ránk, de a bolygónkra és az univerzum másik szegleteire is. Ez persze nem csak a Földre, de más bolygók lakóira is érvényes fordított értelemben.

Aki ezt az alapvető univerzális tant megérti már előbbre jut egy lépcsővel a spiritualitás spirálján. Ez csak egy jelképes ábrázolás. Természetesen ezen a spirálon nem csak felfelé vezet az út, hanem lefelé is. Ez ilyen egyszerűen megy és nem másképp.

Ezt az egyszerű összefüggést kellene az embereknek megérteni és már egy fokkal jobbá fog válni a világ. Ha nem más miatt, de ezért már jobbá válik a világ, mert a kollektív tudatban jelenné válik egyre jobban a felelősség. És, ahogy egyre több ember hoz felelősségteljes döntéseket. Annál jobb lesz minden egyes egyénnek és a bolygónknak egyre jobb az élete abban a tekintetben, hogy egy pillérrel megtámasztás alá kerül az, amit mi spirituális emberek építeni szeretnénk. Minden pillér számít. 

Így fog felépülni egy teljesen spirituális alapú társadalom az új földön. De ameddig is csak sokan arra várnak, hogy valaki felálljon és elkezdje megmondani mindenkinek, hogy hogyan mit és mikor kell csinálni, addig nem lehet várni semmilyen olyan változást, ami ezt a spirituális társadalmat elhozná. Ezért kell mindenkinek a saját életében egyénileg megoldania a saját bajait. Természetesen nem dogmatikus elvek alapján és ész nélkül. Ezért is jön a képbe szabad akarat.

Sokan a spiritualitást itt a Földön úgy gondolják, hogy csak is egy olyan eszköz, ami valami mentsvár. Pedig ez valójában csak nézőpont kérdése. Annak mentsvár, aki még a saját belsőjétől is fél egyszerűen nem akar tudomást venni arról, hogy minden olyan dolog, amit létrehozott a maga módján az nem el fog tűnni, hanem csak át fog alakulni. Csak hát a másik érdekcsoportok sikeres kavarásainak következtében sikerült ezt a szentséges tudományt különböző csavarásokkal és bepiszkításokkal  egy zavaros katyvasszá kutyulni, hogy még azt is megrekesszék, aki tényleg tenni akar a változásért.

A spiritualitás elemeit csak is magadon belül a szívedben lévő feltétel nélküli szeretet aktiválásával találod meg. Nem pedig könyvektől, filmektől és képektől várd azt, hogy az magától előjöjjön az igazi szereteted, amiket te magad és mások iránt is érzel. Azt csak is te magad tudod előhívni nem pedig más. Az előbb felsorolt dolgok csak útjelzőknek jók, hogy mutassák neked az irányt. Azonkívül másra nem használhatóak.

A spiritualitást sokan a tudatlanok/alvók közül placebóként használják, mert nem tudatosul bennük, hogy valójában még is milyen tudományt művelnek. Ő nekik nem azért sikerül valami, ha nem is tudják az okát és összefüggését annak, hogy egy tudatlan/alvó ember életében mégis, hogyhogy sikerül valami, amit el akar érni. Ezzel arra akarok itt kilyukadni, hogy spirituálissá válni, akárki tud és nem kell hozzá kismillió diploma vagy mit tudom én milyen végzettség. Csak is tudatosság és bölcsesség kell a spiritualitáshoz. A placebó fogalmát úgy akarom neked elmondani, hogy nincs a tudatában az adott alvó/tudatlan ember, hogy spirituálisan gondolkodik és mégis működik neki a dolog. Mármint, hogy az életét saját maga rendezi a maga módján.

A spiritualitásban a valódiság onnan jön, hogy maga a társteremtő ember, aki most a Földön él. A használója, aki használja a szívét, hogy érzékelhesse a világát és ezzel együtt az elméjét is, hogy elemezze a tapasztalatait és körülötte lévő külső és belső világot. Ekkor jön a használó tudtára, hogy saját maga is képes megváltoztatni és létrehozni különböző dolgokat az ember a saját életében.

Itt egyszerű dolgokra kell gondolni és nem pedig bonyolultakra. Természetesen lehet bonyolultakat is, de az az ember ember legyen ám a talpán, hogy ki is tudja bogozni az ő kis bonyolult teremtését. Ez így megy és nem másképp.

Köszönöm a figyelmed!


Írta HUNFény

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése