2013. július 4., csütörtök

37. Bejegyzés: A belső iránytű titka.

Üdvözöllek kedves olvasó!

Ebben a bejegyzésben egy olyan részünkről fogok írni, ami az eljövő/felépülőben lévő spirituális társadalmunk mozgatórugója és fenntartója is lesz. Annak érdekében, hogy az új társadalomban teljes legyen a béke, a harmónia, az egyensúly, a tudatosság és a feltétel nélküli szeretet. Ez a részünk maga a belső iránytűnk lesz.

A belső iránytűt sokféleképpen is meglehet nevezni, mert hiszen magát a szívet (intuíciót) takarja, ami számunkra eltudja dönteni, hogy mi az, ami szolgálja az egyéni fejlődésünket és mi az, ami nem. Sokan szokták a belső iránytűt belső hangnak is nevezni, ami szintén megfelel a belső iránytű definíciójában foglaltakkal. Magam a belső iránytűt szoktam használni. De kinek mi a szimpatikus.

Maga a belső iránytű egy olyan "ketyere", amit csak nyugodt, csendes és tiszta belsővel lehetséges megtekinteni. Más esetben egy "függöny" ereszkedik rá, ami miatt aztán nem fogod tudni egyértelműen eldönteni, hogy most ez az iránytű mégis milyen irányba mutat. Ez az iránytű mindig kettő irányt képes megmutatni, ha egy dolgot tüzetesen megnézel. Az egyik irány, amit magam csak "vonzódásnak" nevezek. A másik irányt meg "taszításnak".

Ezt a belső iránytűd mindig megmutatja neked, hogy éppen melyik irány a mérvadó az adott helyzet esetében. Még akkor is, amikor a figyelmed nem (a belsődre) oda irányul, ahol az "iránytűd" van. Ezért is nagyon fontos az éber tudatosság, mert csak ebben az állapotban lévőségeddel tudod megtekinteni ezt a "ketyerét". Itt egy szemléltető ábra magáról a belső iránytűről. Tessék!


Amint alaposan elemzed ezt az ábrát rájöhetsz, hogy a belső iránytűd minden helyzetben segít. Tehát sosem hagy cserben. Ez mondjuk inkább a felébredt embereknek segít megerősítőleg, hogy mégis bölcs dolog a belső potenciálra hagyatkozni és nem pedig mindent kívülről várni, hogy megerősítést nyerjen. A Létezés úgyis küldeni fogja automatikusan a megerősítést, hogy tényleg helyes volt e a döntésed, hogy hallgatsz/hallgattál e a belső iránytűdre. Addig meg az alvók meg inspirációt kaphatnak, hogy ezt a készségüket felfejlesszék.

Ezt a készséget meditációval lehet magunkban felnyitni és éber tudatossággal lehet 100%-os hatékonysággal alkalmazni.

Aki nem lép rá az önismeret útjára annak nagyon nehéz dolga lesz ezt a készségét fejleszteni és sikeresen alkalmazni. Mert hiszen ez a "ketyere" csak tökéletes Egységben (Harmonikus szív-agy összekapcsolódás esetén) használható csakis.

Vannak olyan helyzetek amikor az ember összezavarodik (Velem is néha előfordul ilyen...). Na ekkor viszont nem hagyatkozhatsz a belső iránytűdre, mert az veled együtt képes megzavarodni. Hiszen a te részed és te "irányítod" azt is. Ekkor azt teheted, hogy ismételten üresbe teszed magad a szó szoros értelmében és egyszerűen ebben a "megfigyelő" jellegű állapotban tartod magad. Ezt az állapotot meditációval lehet elérni. Ezen kívül ezt az állapotot a gyakorlottabb spirituális emberek és nagyon akaratos emberek képesek meditáció nélkül is elérni, ami szinte egy hideg zuhannyal ér fel, amint elérsz az üres állapotba.

Ezért is fontos vállalni a felelősséget, hogy ez a "ketyere" sem játékszer, hanem nagyon kifinomult eszköz, ami segíti az utunkat bejárni, amit itt a Földön és a kozmosz más részein is folyamatosan járunk. Ezért kell önmagunkkal békében és szeretettel lenni, ami kifog vetülni ezáltal a világra is. Ez lesz a Földi spirituális társadalom mozgatórugója.

Köszönöm a figyelmet!
Írta HUNFény

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése